Bijeenkomst juni 2017: Brandweer Doetinchem

De bijeenkomst van juni heeft plaats gevonden in de brandweerkazerne van Doetinchem, winnaar van de Architectuur Prijs Achterhoek 2013. Het gebouw is ontworpen door Bekkering Adams Architecten en staat 24 uur per dag paraat. Naast functionaliteit en ecologische inpassing in de omgeving is duurzaamheid een leidend ontwerpthema geweest. Het gebouw ligt als een villa in het groen en heeft energielabel A+.

Omringd door grote bomen staat het horizontaal georiënteerde gebouw met heldere, scherpe lijnen en vlakken in het groen. De remise en werkplaatsen vormen de basis van het gebouw en zijn functioneel vormgegeven. De slaapvertrekken liggen op de eerste verdieping, het kantoor, werkcafé, fitnessruimte en de woonvertrekken liggen hier nog bovenop. De functies worden verbonden door een lange brede trap, die geflankeerd is met een licht houten wand.