Bijeenkomst November 2017: Kramp Varsseveld

Voor de bijeenkomst van november bleven we voor de verandering weer eens in de Achterhoek! Deze keer brachten we een bezoek aan Kramp Varsseveld en kregen we een rondleiding en een presentatie over logistiek vastgoed en de totstandkoming van de nieuwe hal.

Kramp is met een omzet van ruim 700 miljoen euro één van de grootste en snelst groeiende technische groothandels in de agrarische sector op het gebied van het toeleveren van machine onderdelen in Europa. Dit gebeurt vanuit 21 vestigingen in 19 landen en ruim 2.600 medewerkers. Er is een duidelijke groeiambitie en om dit te kunnen realiseren is er veel ruimte en dus vastgoed nodig. Hiervoor heeft Kramp in het altijd mooie Varsseveld een nieuwe distributiehal neer weten te zetten welke in de loop van 2018 operationeel dient te zijn. Een hal met een hoogte van ruim 24 meter in Varsseveld?!? Dat gaat natuurlijk zomaar niet en daarom is er het nodige ondernomen voordat hij er uiteindelijk stond. Het traject naar en tijdens de bouw is toegelicht door de heren Jan Willem Nijman (Logistic Manager Kramp) & Edwin Truijers (Property Manager Kramp).

Bijeenkomst oktober 2017: Koepelgevangenis Arnhem

De koepelgevangenis, gelegen in de wijk Lombok in Arnhem, is een voormalige gevangenis, die in 1886 door Johan Metzelaar werd ontworpen. De koepel in Arnhem was onderdeel van de penitentiaire inrichting De Berg. Op 22 maart 2013 kwam het nieuws dat deze inrichting gesloten zou worden. Het complex diende daarna niet meer als gevangenis, maar als huis van bewaring. In september 2015 wees het COA het huis van bewaring aan als opvangcentrum voor de vluchtelingen die de EU binnenkwamen. Inmiddels zijn de vluchtelingen elders gehuisvest en heeft de Rijksvastgoeddienst een aanbesteding doorlopen met het doel het complex te verkopen.

We zijn de rondleiding gestart met een korte toelichting op het vroegere gebruik en het verkoopproces door Rijn Platteel van De Kabath, die het complex tijdelijk beheert. Vervolgens kregen we een rondleiding door de voormalige bewaarhuis, waarbij onder andere de fameuze koepel zal worden bezocht. Als passende afsluiting wordt in de omgeving het gebruikelijke hapje en drankje genuttigd.

Bijeenkomst september 2017: Pandasia in Ouwehands Dierenpark te Rhenen

De bijeenkomst van september vond plaats opr een heel bijzondere plek! Deze keer blevenwe niet in de Achterhoek maar trekken we met zijn allen naar ‘Pandasia’. Hier ontmoeten we de reuzenpanda’s Wu Wen & Xing Ya en krijgen we een presentatie van 1 van de managementleden van Ouwehands over de bouw van het complex inclusief de uitdagingen die hierbij kwamen kijken.

Het project ‘Pandasia’ is in traditioneel Chinese stijl gebouwd. Om dit te verwezenlijken, zijn diverse Chinese elementen, ornamenten en accessoires aangebracht. ‘Pandasia’ bestaat uit twee bouwdelen, die door een houten brug met elkaar zijn verbonden. De dak- en gevelconstructies zijn in China op traditionele wijze gemaakt en hebben een bijpassende authentieke kleurstelling gekregen. De gevels zijn voorzien van ronde elementen waarop Chinese voorstellingen staan afgebeeld. Het dak is bekleed met dakpannen die op traditionele wijze, handmatig in China zijn gemaakt. De vorm, constructie, verhoudingen, materiaal en kleur van de gebouwen zijn afgeleid van een Chinese tempel. Het project heeft tevens een eigen pagode gekregen. Hierin is de Chinese detaillering, kleurstelling, materiaalgebruik en symboliek zorgvuldig toegepast.

Bijeenkomst juni 2017: JO-NL seminar

Dit jaar isvoor het eerst een landelijke bijeenkomst gehouden onder de noemer JO-NL. JO-NL is de verbindende vereniging van elf actieve en groeiende regionale beroepsverenigingen voor 515 jonge professionele vastgoedspecialisten, verspreid door heel Nederland. De leden vertegenwoordigen een breed scala aan beroepen en bedrijven; van gemeenten en corporaties, adviesbureaus, makelaars, ontwikkelaars, aannemers, tot beleggers en beheerders. Diverse sprekers zoals Arjen Lubach en Peter Savelberg zullen met het thema ‘Contradictions’ te horen zijn op het event.

Bijeenkomst juni 2017: Brandweer Doetinchem

De bijeenkomst van juni heeft plaats gevonden in de brandweerkazerne van Doetinchem, winnaar van de Architectuur Prijs Achterhoek 2013. Het gebouw is ontworpen door Bekkering Adams Architecten en staat 24 uur per dag paraat. Naast functionaliteit en ecologische inpassing in de omgeving is duurzaamheid een leidend ontwerpthema geweest. Het gebouw ligt als een villa in het groen en heeft energielabel A+.

Omringd door grote bomen staat het horizontaal georiënteerde gebouw met heldere, scherpe lijnen en vlakken in het groen. De remise en werkplaatsen vormen de basis van het gebouw en zijn functioneel vormgegeven. De slaapvertrekken liggen op de eerste verdieping, het kantoor, werkcafé, fitnessruimte en de woonvertrekken liggen hier nog bovenop. De functies worden verbonden door een lange brede trap, die geflankeerd is met een licht houten wand.

Bijeenkomst mei 2017: Studiereis Hamburg

Hamburg is de tweede stad van Duitsland. Hoewel de hoge levensstandaard in deze Noord-Duitse metropool beter past bij steden als Londen en Parijs, wordt de havenstad vaak vergeleken met Rotterdam. Ten onrechte! Een snelle vergelijking tussen de stads-staat Hamburg en het Rijnmondgebied laat een enorm verschil in welvaart zien. De Hamburgse economie draait naast de haven ook op sectoren als media, luchtvaartindu-strie, cultuur, life sciences en zakelijke dienstverlening. Daarnaast is de stad voor 2011 uitgeroepen tot European Green Capital, waarmee zij haar groene karakter en het sinds 2004 gevoerde duurzaamheidsbeleid heeft willen bekronen.

De Freie und Hansestadt Hamburg lijkt er meer dan andere Europese havensteden in te slagen om naast haar handelstraditie en rijke havengeschiedenis de stad economisch te diversifiëren, zonder de balans met sociale en ecologische belangen uit het oog te verlie-zen. Op welke wijze wordt dit gerealiseerd? Tijdens de JBVA- studiereis willen we deze vraag beantwoorden door de belangrijkste ruimtelijke projecten in Hamburg onder de loep te nemen. Tijdens onze trip maken we een rondgang langs de voor de Nederlandse stedelijke ontwikkelingspraktijk meest interessante en leerzame projecten.

Iedereen heeft inmiddels wel gehoord van één van de grootste (zo niet de grootste) Europese gebiedsontwikkelingen, HafenCity met het daar gerealiseerde architectonische hoogstandje Elbphilharmonie. En wat te denken van de kilometerslange herontwikkeling naar pareltjes langs de rivier, de Perlenkette en de transformatie van industriewijken als Altona en Ottensen. De studiereis van JBVA laat in enkele dagen booming Hamburg zien, zowel Altstadt als andere wijken.

Nieuwjaarsreceptie 2017

Dat was hem dan… de nieuwjaarsbijeenkomst van 2017. De belangrijkste punten waren de goede financiële positie van onze club, de bestuurswisselingen (Cecile bedankt!), JO-NL, de aankondiging van weer een mooie buitenlandreis en uiteraard goed eten en drinken. We gaan er weer een mooi jaar van maken!

11-10-16

Hoe beheer je het oudste vastgoedbedrijf uit de regio (vanaf ca. 1250), met naast 1 van de Nederlandse grootste water- burchten ca. 25 rijks– en gemeentelijke monumenten, een origineel muntgebouw, het op 1 na grootste privé archief van Nederland, ca 500 ha bos/weiland, een kerk, een authentieke kasteeltuin en een goede balans tussen historie en commercie?

Directrice Diana Visser informeert ons deze middag en avond over Stichting Huis Bergh (met Jan Herman van Heek als oprichter) met aansluitend een rondleiding door het kasteel, kasteeltuin en een stadsrondleiding langs diverse monumenten.

Natuurlijk met een heerlijke informele afsluiting bij Smouzen in de gezellige binnenstad van ’s Heerenberg!kasteel-huis-bergh-19

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

My Cafe Recipe Stories HackGolf Clash HackPokemon Duel HackMobile Legends HackSuper Mario Run HackRoblox Robux HackClash Royale Cheat HackYugioh Duel Links Gems and Golds HackFree Streaming Movie Online 2017

13-9-16

Een actieve start na de zomervakantie! Met ruim 25 graden op de thermometer, verzamelden zich een kleine, maar stoere groep JBVA-ers bij Markant in Braamt voor het actieve deel van de jaaragenda. Met een aantal kennisvragen en een GPS meter op zak werden we het prachtige landschap van Montferland ingejaagd om met de klok als onze vijand de juiste weg te bewandelen om de vragen te kunnen beantwoorden. Laten we zeggen dat er naast een kennisvergaring ook veel werd bijgepraat en bovenal gelachen! Toen uiteindelijk ook de tweede groep weer terug was op stek ;-), werd er genoten van een heerlijk burgerbuffet onder het genot van een glaasje. Wij kijken uit naar het nabij gelegen Huize Bergh dat we in oktober gaan bezoeken!

Clash Of Clans HackRobuxed Roblox HackNo Human Verification Roblox HackCocgemsgiveaways Com HackSuper Mario Run HackIskid Org Robux HackRobloxgiveaway Xyz Cheat Hack8ballpool ppf info Hack8ballpoolhack Us Hackvaingiveaways Top Vainglory HackIskid Org Robux Hack“My Cafe Recipes Stories HackPanda Pop HackMobile Legends HackKritika HackClash Royale HackFree Streaming Movie Online 2017

IMG_2591

17-5-16

 

Dinsdag 17 mei bracht een select aantal leden van de JVBA een bezoek aan het Waalfront, een ontwikkelingen van o.a. BPD (voorheen Bouwfonds).De komende 15 jaar verrijst aan de Nijmeegse Waalhaven een volledig nieuw stadsdeel. Dit oude industriegebied ligt direct aan de Waal en grenst aan de historische binnenstad. Aan het Waalfront worden tot en met 2030 zo’n 2.000 woningen, horeca en voorzieningen ontwikkeld.We werden op de 10de verdieping van het gebouw De Lunet aan de Handelskade in de modelwoning ontvangen door Arjen Kleijer en Erik van der Wal. Erik is verantwoordelijk voor de digitale strategie van BPD en gaf een presentatie over de digitale transformatie van online nieuwbouwwoningen verkopen. Arjen is als projectmanager betrokken bij de ontwikkeling van de Handelskade en presenteerde de bijzonderheden van deze mooie ontwikkeling.Vervolgens werd er een bezoek gebracht aan het Honigcomplex, dé nieuwe hotspot in Nijmegen. In het karakteristieke complex kun je heerlijk eten en drinken, sporten, winkelen, muziek maken en (veel) meer. Je vindt er kunst, cultuur en er worden wekelijks kleine en grote evenementen georganiseerd.De inspirerende avond werd afgesloten met een bezoek aan STOOM Beer&Food.

bij STOOM maakte dit bezoek af!Dank BPD voor deze middag!IMG_7288